portada de Volem pa amb oli

Tomás Graves

Volem pa amb oli

Colecció: La Foradada 53
Il·lustracions de Bermejo, Burwitz, Fuentes, Irueste, Klarwein, Max, Oliver, Pere Joan, Templeton
Pàgines: 191
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-7651-720-3
Any aparició: 1.998

Preu sense IVA: 15,38€
Preu amb IVA: 16,00€

El pa amb oli, més que un plat, és un recurs. En temps de fam, va salvar moltes vides a la pagesia, però la nova prosperitat el condemnà a l’ostracisme social, a ser menjat a porta tancada. Feliçment ha estat rescatat d’aquesta marginació per una nova generació d’illencs que han trobat en el pa amb oli un menjar sa, una manera d’arribar a les seves arrels mediterrànies. També pot ser una porta oberta al món, una aportació balear a la cultura de mestissatge que ens aguarda el segle vinent.

Aquest llibre, il·lustrat per pintors illencs, és una celebració d’aquest invent mil·lenari, contada per l’autor amb les veus de forners i tafoners, pagesos i cuiners, metges i botiguers. Hi trobareu història, tradició, nutrició, tècniques, marxa nocturna, els «pambo- lismes» particulars de coneguts i anònims, a més d’un grapat de receptes que vos obriran els ulls a les mil i una possibilitats d’aquest importantíssim invent.

L’autor, nascut a Ciutat l’any 1953, és impressor, ja té un llibre publicat en aquesta col- lecció (Un Hogar en Mallorca) i toca el baix amb el Pa Amb Oli Band.

Comprar a: