portada de Palma, ciutat de llegenda

Gaspar Valero i Martí

Palma, ciutat de llegenda

Itineraris pels mites, la llegenda, les curiositats i els detalls de la ciutat de Mallorca

Colecció: La Foradada 17
Pròleg de Gabriel Janer Manila
Pàgines: 315
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-7651-256-2
Any aparició: 1.995

Preu sense IVA: 17,31€
Preu amb IVA: 18,00€

Palma, ciutat de llegenda vol ser una contribució al coneixement de la ciutat de Mallorca a partir d’una proposta suggerent i motivadora de descoberta del cor antic de la ciutat. El llibre contempla cinc itineraris pel centre històric que recullen en total 132 punts d’explicació que contenen llegendes, històries, rondalles, anècdotes, miracles, tradicions populars, curiositats i detalls urbans. Aquestes contarelles o informacions es plantegen d’una manera sistemàtica, situades en una localització espacial precisa, i vénen avalades per una recerca documental i de fonts orals considerable.
Cada centre d’interès o punt d’explicació es presenta amb una estructura composta pel títol del centre, situació, text explicatiu, font (bibliogràfica, arxivística, o oral), classificació del contingut i tipologia de la referència material. També inclou cada capítol la corresponent il·lustració, relacionada amb el tema explicat.
No és una obra exhaustiva, ni ho vol ser, perquè la riquesa, la varietat i la multiplicitat d’aquests tipus d’històries que es localitzen a la ciutat de Mallorca és de tal magnitud que no cabrien en una obra amb el present plantejament editorial. Es tracta més aviat d’una selecció divulgativa i desvetlladora d’actituds positives cap al coneixement distendit de Palma que de fornir grans teoritzacions.
Aquestes llegendes, contarelles i detalls sovint reflecteixen la duresa de la vida —i de la mort—; però, en moltes altres ocasions ens comuniquen aspectes senzills, fragments de la vida quotidiana d’altre temps, que sovint acaben dibuixant un somriure o despertant la curiositat del lector. Es tracta, en definitiva, de conèixer un poc més la lletra menuda i els racons de la nostra ciutat i d’oferir elements suggerents que ens apropin a l’esperit ancestral de la ciutat de Mallorca.

Comprar a: