portada de Les rondalles del germanet i la germaneta

Les rondalles del germanet i la germaneta

Colecció: La Foradada 45
Pàgines: 87
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-7651-199-X
Any aparició: 1.997

Preu sense IVA: 6,73€
Preu amb IVA: 7,00€

En aquest volum recopilam una sèrie de rondalles sobre el tema del príncep transformat en animal i desencisat, després, per la seva enamorada. A les rondalles anomenades del germanet i la germaneta, emperò, es produeix un fet excepcional: el nombre de l’encantat passa del singular al plural, i l’heroïna ja no és la promesa ni l’esposa sinó la germana. Tant el nombre exacte de transformats com la naturalesa de la metamorfosi varien. L’element comú i inalterable és l’actitud, generosa i sacrificada sempre, de la dona, disposada a fer qualsevol cosa per retornar als germans la forma d’uns bells prínceps.

Hi oferim, a més, L’oriolet i Es Mèl·loro rosso, d’Alcover, dos nous contes en els quals el príncep torna a ser un únic personatge que cerca, incansable, l’amor que el salvarà.

Maria de la Pau Janer (Palma, 1966) és doctora en filologia catalana i escriptora. Actualment és professora a la Universitat de les Illes Balears. La seva tasca com a novel·lista ens ofereix obres com Els ulls d’ahir, L’hora dels eclipsis (Premi Andròmina 1989), Sense compromís de perversitat (conte en col·laboració amb l’escriptor Miquel de Palol), L’illa d’Omar (novel·la juvenil que obtingué el Premi de la Crítica Serra d’Or 1989).

Des de fa una sèrie d’anys es dedica a treballar sobre el tema de les rondalles que presenten la figura de l’espòs víctima d’un encanteri, tema que constituí la base de la seva tesi de llicenciatura, Introducció a les rondalles del cicle de l’espòs transformat, premi d’investigació Valeri Serra i Boldú, i que amplià després en la tesi doctoral, Les rondalles del cicle de l’espòs transformat (Pervivència en la literatura catalana de tradició oral).

Comprar a: