portada de Les possessions de Bunyola

Bàrbara Suau Font, Gaspar Valero i Martí, i Jaume Mateu Verdera

Les possessions de Bunyola

Història i patrimoni

Colecció: L'Illa de la calma 56
Pàgines: 198
Format: 25 x 35 cm
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-9716-809-0
Any aparició: 2.012

Preu sense IVA: 57,69€
Preu amb IVA: 60,00€

El llibre Les possessions de Bunyola. Història i patrimoni (volum I) aporta l’estudi de 31 possessions del terme municipal bunyolí. Des de Barcelona i Son Palouet, al nord del municipi, iniciam un recorregut pels quatre punts cardinals (en sentit contrari a les agulles del rellotge) que recorre les possessions de bona part del municipi (deixam les possessions de la vall d’Honor i d’Orient per al segon volum). Cada possessió ocupa un capítol que compta amb localització, notes històriques i descripció arquitectònica. La història de cada possessió constitueix un apartat especialment treballat, amb notícies sobre els seus propietaris i persones lligades a la finca, i també amb l’aportació de profusió de dades sobre la producció agrícola. La descripció dels elements arquitectònics i patrimonials de les finques arrodoneix cada capítol.

Acompanya la descripció de cadascuna de les possessions una ampla galeria de fotografies a tot color. Comptam bàsicament amb les fotografies de Jaume Mateu Verdera i de Gaspar Valero, a més d’aportacions puntuals d’altres fotògrafs. Completen aquesta dimensió il·lustrada diversos dibuixos o gravats antics i fotografies d’altre temps. La lectura a partir de la imatge, vol ser, per tant, un altre dels valors del llibre.

Volem remarcar l’amabilitat i interès dels propietaris i dels responsables de les possessions, als quals agraïm no només la seva col·laboració, bàsica per a redactar aquesta obra, sinó també els seus esforços per a mantenir i preservar aquestes joies de la història, l’arquitectura i l’economia ancestral, un conjunt patrimonial important i molt desconegut.

Comprar a: