portada de Les possessions d’Alcúdia

Francesca M. Serra i Cifre, Gaspar Valero i Martí, i Manuel Espinosa Galán

Les possessions d’Alcúdia

Història i patrimoni

Colecció: L'Illa de la calma 54
Pàgines: 183
Format: 24,5 x 34,5 cm
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-9716-728-4
Any aparició: 2.011

Preu sense IVA: 57,69€
Preu amb IVA: 60,00€

El llibre Les Possessions d’Alcúdia. Història i patrimoni aporta l’estudi de 35 possessions del terme municipal al- cudienc. Des de l’Albufereta, al nord-oest de la ciutat, ini- ciam un recorregut pels quatre punts cardinals (en sentit contrari a les agulles del rellotge) que recorre les possessions del municipi. Cada possessió ocupa un capítol que compta amb localització, notes històriques i descripció arquitectònica. La història de cada possessió constitueix un apartat especialment treballat, amb notícies sobre els seus propietaris i persones lligades a la finca, i també amb l’aportació de profusió de dades sobre la producció agrícola.
La descripció dels elements arquitectònics i patrimonials de les finques és l’altre bloc de pes de cada capítol.
Acompanya cada capítol una ampla galeria de fotografies a tot color. Comptam bàsicament amb les fotografies dels autors i de Guillem Torres. Acompanyen aquesta dimensió il·lustrada diversos dibuixos o gravats antics i fotografies d’altre temps. La lectura a partir de la imatge, vol ser, per tant, un altre dels valors del llibre.
Volem remarcar l’amabilitat i interès dels propietaris i dels responsables de les possessions, als quals agraïm no només la seva col·laboració, bàsica per redactar aquesta obra, sinó també els seus esforços per mantenir i preservar aquestes joies de la història, l’arquitectura i l’economia ancestral, un conjunt patrimonial important i molt desconegut.

Comprar a: