portada de Les cançons eròtiques del camp de Mallorca

Gabriel Janer Manila

Les cançons eròtiques del camp de Mallorca

Colecció: La Foradada 16
Pàgines: 130
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-7651-249-4
Any aparició: 1.995

Preu sense IVA: 11,54€
Preu amb IVA: 12,00€

Les cançons eròtiques del camp de Mallorca és una selecció de cançons de tema eròtic recollides als pobles de Mallorca —a les viles i als llogarets, a les cases de foravila, a les festes disbauxades d’hivern ran de les fogueres— durant més de quinze anys, durant les dècades dels seixanta i dels setanta. Es tracta d’un bellíssim recull mitjançant el qual pot apreciar-se el prodigiós ús de la llengua —el català de Mallorca—, tot de referències metafòriques, de paraules que es carreguen de significats obscens, de la percepció festiva de la vida a través del llenguatge poètic i de l’eufemisme. Perquè no es tracta d’un eufemisme en sentit estricte; sinó d’un eufemisme simulat o burlesc de l’associació d’allò que és grotesc a la fantasia eròtica. Vet aquí doncs una mostra de les fantasies eròtiques que el poble de Mallorca ha imaginat, tot cantant la disbauxa d’una sexualitat festiva i lúdica.
Les velles cançons eròtiques de l’illa de Mallorca estan il·lustrades, en aquesta edició, amb dibuixos de PABLO R. PICASSO.
Gabriel JANER MANILA (Algaida, Mallorca, 1940) és llicenciat en lletres, doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i escriptor. Ha escrit novel·les tan remarcables com Els Alicorns (1971), Els rius de Ba- bilònia (1984), Paradís d’Orquídies (1992), etc. Premiat en diverses ocasions, la seva obra abarca, a més de la novel·la, la literatura infantil i juvenil i l’assaig. Ha estat Premi Nacional de Literatura Juvenil en dues ocasions: l’any 1988 i l’any 1994. Per dues vegades ha estat nomenat candidat de l’Estat espanyol al Premi Internacional de Literatura Juvenil Hans Christian Andersen.

Comprar a: