portada de La ruta dels patis de Palma

Gaspar Valero i Martí

La ruta dels patis de Palma

Història i patrimoni

Colecció: L'Illa de la calma 57
Pàgines: 216
Format: 25 x 35 cm
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-9716-842-7
Any aparició: 2.013

Preu sense IVA: 56,73€
Preu amb IVA: 59,00€

El llibre titulat La ruta dels patis de Palma. Història i patrimoni, de Gaspar Valero i Martí, aporta l’estudi de gairebé un centenar de patis. Apareixen agrupats en cinc rutes, tres per la Ciutat Alta i dues per la Ciutat Baixa. És un plantejament operatiu, amb la idea de poder realitzar pràcticament cada una de les rutes en mitja jornada.
Cada un dels patis ressenyats ocupa un capítol que compta amb localització, notes històriques i descripció arquitectònica. La història de cada casa que acull el pati constitueix un apartat especialment treballat, amb notícies sobre els seus propietaris i persones lligades a la casa. Hem de remarcar la contribució documental inèdita, extreta directament de l’Arxiu del Regne de Mallorca, bàsic per a conèixer el passat de les cases estudiades. La recerca documental es completa amb aportacions procedents de l’Arxiu Municipal de Palma. També hi ha una important allau de notícies extretes d’obres bibliogràfiques, tant de llibres de temàtica palmesana, com de recerca arxivística publicada en diplomataris o obres de referència.
La descripció dels elements arquitectònics i patrimonials dels patis és l’altre bloc de pes de cada capítol: desfilaran al llarg d’aquest llibre portals principals, entrades, portals d’estudi, columnes, arcs i galeries, heràldica, detalls artístics i ornamentals; elements que constitueixen, en conjunt, una lliçó d’arquitectura i d’art.
Completa cada capítol una ampla galeria de fotografies a tot color. Comptam bàsicament amb les fotografies d’Antoni Bosch, Guillem Torres, Christian Bonet, Tonina Taura i Gaspar Valero. Acompanyen aquesta dimensió il·lustrada diversos dibuixos o gravats antics i fotografies d’altre temps. La lectura a partir de la imatge, és, per tant, un altre dels valors del llibre.
Volem remarcar l’amabilitat i interès dels propietaris i dels responsables de les cases on es troben els patis, als quals agraïm no només la seva col·laboració, sinó també els seus esforços per mantenir i preservar aquestes joies de la història, l’arquitectura i la personalitat ancestral de la ciutat de Palma.

Comprar a: