portada de Jardins de Palma

Aina Pascual, Donald G. Murray, i Jaume Llabrés Mulet

Jardins de Palma

Història i imatges

Colecció: L'Illa de la calma 22
Pròleg de Gabriel Alomar Esteve
Pàgines: 196
Format: 24,5 x 34,5 cm
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-9716-574-7
Any aparició: 2.008

Preu sense IVA: 57,69€
Preu amb IVA: 60,00€

Un llibre que ens convida a descobrir de nou una faceta gairebé desconeguda de la memòria ciutadana més refinada: la història de la jardineria provada i públida de Palma. La narració, amena i documentada, ens porta a recórrer el llarg camí que va de l’època islàmica fins al segle XX, detallant amb descripcions i il·lustracions els jardins que foren i són l’orgull de la ciutat.

Presentam aquí aquesta esperada reedició de Jardins de Palma. Història i imatges publicada per primera vegada en castellà el 1993. Aquella edició va tenir una acollida entusiasta i es va exhaurir en sis mesos. L’obra va sorprendre i va admirar perquè molts jardins històrics —públics i privats— eren desconeguts o passaven gairebé desapercebuts enmig del trull ciutadà… Les dues grans cultures que han dominat la ciutat, la islàmica i la cristiana, han deixat la seva empremta també en la jardineria. El llarg període històric que vivim ha deixat vestigis d’estètiques i influències molt diverses, però sempre hi ha subjacent en tot jardí, palmesà i illenc, la saba de la cultura islàmica i, en definitiva, mediterrània. Les imatges, fins i tot les del segle XXI, ens ho descobreixen i documenten.

El llibre és ambiciós en la seva concepció ja que abasta des de l’època de la dominació musulmana (segles IX-XIII) fins al segle XIX. Tot això ocupa la primera part, en què es classifiquen els jardins per èpoques i estils. La segona part està centrada en el segle XX i repeteix el mateix esquema: un recorregut per l’evolució estètica i social de jardins públics i privats. Un apèndix molt elaborat venia a completar una obra que volia ser divulgativa i alhora una eina de treball per als estudiosos del tema.

En aquesta edició s’ha incorporat al final del llibre un nou apèndix que permet als autors reflexionar sobre nous aspectes estudiats de la jardineria pública i, així mateix, reflectir en imatges tendències noves d’aquesta jardineria urbana que ha aparegut en els darrers quinze anys.

Comprar a: