portada de Indicaciones a los que visitan Miramar

Arxiduc Lluís Salvador

Indicaciones a los que visitan Miramar

Lo que sé de Miramar

Colecció: La Foradada 118
Pròleg de Gaspar Valero i Marí
Pàgines: 84
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-9716-858-8
Any aparició: 2.015

Preu sense IVA: 11,54€
Preu amb IVA: 12,00€

L’Arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg-Lorena i Borbó és autor del monumental llibre titulat Les Bulears descrites per la paraula i el dibuix, publicat a Leipzig entre 1869 i 1891. Amb els anys esdevingué propietari de la major part de les possessions situades entre Valldemossa i Deià, amb l’antic Miramar lul·lià com a centre.
L’Arxiduc va escriure dues guies de Miramar. La primera fou la titulada Indicaciones a los que visitan Miramar, que es publicà l’any 1909.
La segona obra, titulada Lo que sé de Miramar, fou publicada el 1911. Configura una autèntica i detallada guia del gran Miramar Arxiducal, amb notícies i descripcions que ofereixen tota casta d’informacions. Conté la història de les adquisicions immobiliàries de l’Arxiduc, alhora que en constitueix un acurat inventari patrimonial. És una obra també definitòria del programa proteccionista i excursionista de Miramar i de les finques que l’envolten, alhora que esdevé una guia ben moderna, que indica els 100 llocs notables de Miramar.

Gaspar Valero i Martí ha rebut diversos premis en reconeixement a la seva feina de divulgació del patrimoni natural, històric i etnològic. Fou membre fundador de l’Associació d’Amics de l’Arxiduc.

Comprar a: