portada de Història de l’esplai a Mallorca

Joan Sans

Història de l’esplai a Mallorca

Un trajecte creatiu d'educació en el lleure per als infants i joves

Colecció: La Foradada 122
Pròleg de Tomeu Barceló
Pàgines: 221
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-9716-620-1
Any aparició: 2.008

Preu sense IVA: 11,54€
Preu amb IVA: 12,00€

L’esplai constitueix un fenomen social de caràcter educatiu que, en la dècada dels anys setanta, va iniciar un procés d’expansió arreu de Mallorca. De Llavors ençà l’educació en el lleure ha tingut fortes repercussions en la societat mallorquina i la seva metodologia educativa, basada en el protagonisme dels infants i en les activitats creatives i lúdiques, s’ha anat també incorporant en la mateixa educació formal.
En aquests últims 30 anys, milers de persones han format part del moviment educatiu de l’esplai durant un temps de la seva vida, bé com a monitors o com infants; i moltes persones reconeixen que l’esplai els ha aportat uns valors coherents que han configurat la nostra manera de ser, de fer i d’estar en una societat dinàmica i en canvi permanent.

En Joan Sans, a més de ser un activista convençut dels mètodes de l’educació en el lleure, és també un observador privilegiat de la seva trajectòria i, amb aquest llibre, ens delecta amb un recorregut per la història de l’esplai a la nostra terra que contribueix a rellançar la necessitat de continuar la tasca de seguir expandint aquest tresor que és l’educació en l’esplai a les futures generacions, sense oblidar les nostres arrels i els nostres principis.
Certament feia falta una publicació que donàs testimoni del que l’esplai ha estat i pot seguir essent en una realitat plena de complexitat a la qual, les activitats dels grups d’esplai i altres activitats educatives en el temps lliure, poden transmetre un conjunt de valors tan necessaris per ajudar a créixer la infantesa i la joventut des de totes les dimensions del desenvolupament de la persona. Gràcies a la gran tasca de Joan Sans i de la Fundació Esplai de les Illes, aquesta publicació ara ha estat possible i és a l’abast de tot el púbic.

Comprar a: