portada de Els paisatges de Ramon Llull

Colecció: L'Illa de la calma 64
Pròleg de Jordi Gayà
Pàgines: 222
Format: 25 x 35 cm
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-9716-962-2
Any aparició: 2.015

Aquest llibre fa reviure per al lector actual la Mallorca que va ser l’escenari privilegiat de molts dels moments crucials de la vida de Ramon Llull. Entreteixint de manera hàbil i agradosa les dades biogràfiques i geogràfiques i els comentaris de l’obra lul·liana, els autors ens ofereixen, amb una sàvia combinació de text i imatges, un panorama captivador del recorregut vital del Doctor Il·luminat per les terres de Mallorca.

El llibre Els Paisatges de Ramon Llull presenta un recorregut textual i visual pels escenaris mallorquins relacionats amb la vida i amb l’obra del Doctor Il·luminat. Hi ha espais urbans, amb un ample itinerari pels indrets de l’antiga ciutat de Mallorca que conegueren la petjada de Llull, i també paisatges naturals que encisaren aquest personatge, especialment el conjunt de la muntanya de Randa (Algaida i en part Llucmajor) i Miramar (Valldemossa). Palma, la muntanya de la Il·luminació (Randa) i els paisatges de l’èxtasi contemplativa, “entre la vinya e el fenollar” (Miramar) són bàsics en aquest llibre. L’esperit gegant del Doctor Il·luminat i l’ombra de Blaquema es passegen per la geografia que estudiam i realcen encara més la seva transcendència. Presentam uns espais apassionants i energètics, que poden arribar a ser el mirall de l’ànima.

Acompanya el text del llibre una ampla galeria de fotografies a tot color. La iconografia de Ramon Llull és tan rica que completa aquesta dimensió il·lustrada un gran nombre de dibuixos o gravats antics i la reproducció de diverses obres pictòriques. Aquesta selecció iconogràfica abasta un ample ventall cronològic, des de pintura gòtica fins a obres modernes. La lectura a partir de la imatge, vol ser, per tant, un altre dels valors del llibre.

Aquest llibre no pretén tenir cap caràcter d’estudi exhaustiu ni és cap inventari o catàleg de les obres lul- lianes. El caire d’alta divulgació permet presentar un treball rigorós però que, alhora, vol arribar al gran públic.

Comprar a: