portada de Els orgues de les esglèsies de Mallorca

Antoni Mulet i Arnau Reynés

Els orgues de les esglèsies de Mallorca

Colecció: La Foradada 160
Pròleg de Pere Esterlrich i Massutí
Pàgines: 646
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-9716-611-9
Any aparició: 2.018

Preu sense IVA: 47,12€
Preu amb IVA: 49,00€

L’abundant patrimoni organístic de Mallorca ja és un tòpic des de fa dècades. En aquest llibre es dona notícia de més de 300 orgues mallorquins al llarg de la història.
Els 124 orgues existents actualment a les esglésies de la nostra illa freqüentment són més valorats pels externs que pels mallorquins. Com deia el bisbe Teodor Úbeda, es conserven perquè per aquí no hi ha passat cap guerra destructora. D’aquests, més de la meitat són històrics, és a dir, anteriors al s. xx, construïts de manera artesanal i posseïdors d’unes característiques prou singulars i úniques. Els orgueners mallorquins, i alguns de catalans i valencians, sobretot les dinasties Caymari i Bosch, van crear uns instruments admirables. Fins al 1969 no es va començar a rehabilitar aquest valuós patrimoni. D’aleshores ençà, més de 50 orgues han sigut restaurats, especialment entre els anys 70 i 90 del passat segle, no sempre amb encert. La resta, tristament, funcionen precàriament o estan abandonats, alguns des de fa més de 60 anys, per manca d’interès, desconeixement o falta de finançament.
Aquesta publicació és un estudi històric i tècnic dels orgues mallorquins, des del s. xiv firis als nostres dies. Els autors, reconeguts organistes i investigadors de la matèria, després de més de 30 anys d’investigació, ens donen a conèixer un poc més aquest ric patrimoni nostrat, sovint oblidat i a voltes espoliat i destruït per manca d’informació i conscienciació.

Comprar a: