portada de Dones i èpoques

Colecció: La Foradada 61
Pròleg de Carme Riera
Pàgines: 159
Format: 15 x 21 cm
Enquadernació: Rústica
ISBN: 978-84-7651-782-3
Any aparició: 1.999

Preu sense IVA: 5,72€
Preu amb IVA: 5,95€

La Comissió Interdepartamental de la Dona patrocinà entre el 1994 i el 1998 una sèrie de treballs d’investigació sobre la dona a les Illes el resultat dels quals fou la realització de dues exposicions amb sengles publicacions. Aquest llibre recull la tasca d’un equip d’historiadors que han aconseguit treure a la llum la biografia d’un grup de dones que al llarg dels segles han destacat en diversos àmbits.
Com ocorre en altres llocs, la història de les dones illenques és una història oculta; per això, el principal esforç ha anat encaminat a rescatar-ne moltes de l’anonimat i reunir-ne unes dades biogràfiques bàsiques que serveixin de guia a futurs estudis i al reconeixement merescut de la contribució de les dones a la Història de les Balears. Entre les dones que apareixen en aquesta publicació n’hi ha que ja tenien una certa notorietat, però també n’hi ha que fins ara eren desconegudes per a la societat. Gràcies a la feina de recopilació ha estat possible reunir una documentació que d’una manera amena i extractada ens dóna una visió històrica de la dona a les Illes des del llunyà segle XVI fins ben entrat el segle XX.

El llibre inclou trenta-cinc biografies, a més de dos estudis sobre dos col·lectius femenins de Ciutadella i Formentera. Els textos han estat elaborats per vuit historiadors de les Illes. Quant al material gràfic, acompanyen cada història fotografies en color de Donald G. Murray que il·lustren els esdeveniments vitals i professionals de totes aquestes dones. La coordinació ha estat a càrrec d’Aina Pascual i Jaume Lla- brés. El pròleg és de l’escriptora Carme Riera.

Comprar a: