Antoni Ginard Bujosa
La cartografia mallorquina a Mallorca
Colecció: L'Illa de la calma 29
Pròleg de Robert Leporace Roig
Il·lustracions de Jacobus Russus
Pàgines: 132
Format: 24,5 x 34,5 cm
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-9716-525-X
Any aparició: 2.006
Preu sense IVA: 70,19€
Preu amb IVA: 73,00€
L’art de navegar i els coneixements marítims tenen un moment esplendorós en la Mallorca de l’Edat Mitjana. La cartografia n’és un dels exemples més brillants i constitueix una important aportació illenca al patrimoni de la humanitat. Aquest llire, bellament il·lustrat, estudia aquesta producció cartogràfica mallorquina i dedica especial atenció als materials conservats a l’illa, un dels conjunts més importants del món.
La Ciutat de Mallorca fou la seu originària del desenvolupament de l’anomenada cartografia mallorquina i un dels més importants centres de producció de la cartografia nàutica medieval, que assolia el moment d’esplendor durant els segles XIV i XV. L’obra mestra n’és XAtlas Català de l’any 1375, atribuït al jueu Cresques Abraham, una de les fites cabdals de la Història de la Cartografia.
La primera part d’aquest llibre ofereix una visió general dels trets més significatius de la cartografia mallorquina, que analitza com una de les manifestacions més primerenques en la representació cartogràfica del món real, en el context de la cartografia nàutica medieval i en el marc general de l’evolució del coneixement cartogràfic de l’Edat Mitjana. La segona part està dedicada a la descripció i a la reproducció dels documents cartogràfics originals localitzats a Mallorca, que constitueixen una de les millors col·leccions del món. Aquest conjunt d’obres són un referent patrimonial d’un dels aspectes més significatius de la història de la cultura de les Illes Balears i s’ha d’avaluar com una important aportació illenca a la història de la humanitat. La voluntat de donar a conèixer aquesta part del nostre patrimoni cartogràfic dipositat a Mallorca és el criteri que ha guiat la present edició.
Comprar a: